Πως περνάμε προϊόντα στο Woocormce

Τα περισσότερα απο τα προϊόντα που υπάρχουν σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι απλά προϊόντα. Ένα απλό προϊόν μπορεί να παραδοθεί στον πελάτη με διαφορετικούς τρόπους. Για να ξεκινήσουμε την διαδικασία πηγαίνουμε στο μενού Προϊόντα –> Προσθήκη Νέου. Στην νέα σελίδα που ανοίγει εισάγουμε το όνομα του προϊόντος που επιθυμούμε και την περιγραφή στον επεξεργαστή κειμένου ακριβώς από κάτω. Μόλις κατεβούμε λίγο θα δούμε τον πίνακα των επιλογών του προϊόντος. Εκεί στην επιλογή Δεδομένα προϊόντος επιλέγουμε το Απλό προϊόν.

Γενικά

Στην πρώτη καρτέλα που ονομάζεται Γενικά μπορούμε να εισάγουμε την Κανονική τιμή του προϊόντος και την τιμή προσφοράς εφόσον θέλουμε να προγραμματίσουμε να τρέξει το συγκεκριμένο προϊόν με μια χαμηλότερη τιμή στο κατάστημά μας για μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

 

Αποθήκη

Η δεύτερη καρτέλα έχει τίτλο Αποθήκη. Εκεί βλέπουμε κατά σειρά τις παρακάτω επιλογές και μπορούμε να ρυθμίσουμε τις εξής λειτουργίες:

  • Κωδικός προϊόντος –> Ο κωδικός προϊόντος είναι ένας αριθμός, ή ένας συνδιασμός αριθμών και γραμμάτων και είναι μοναδικός για κάθε προϊόν.
  • Διαχείριση του αποθέματος –> Απο εδώ επιλέγετε αν θέλετε να κάνετε διαχείριση αποθέματος για το συγκεκριμένο προϊόν.
  • Κατάσταση αποθέματος –> Εδώ ορίζουμε την τρέχουσα κατάσταση του προϊόντος ανάμεσα απο τρεις επιλογές. Σε απόθεμα, Εξαντλημένο και Σε προπαραγγελία
  • Μεμονωμένη πώληση –> Εδώ ρυθμίζουμε αν θέλουμε να πωλείται το τρέχον προϊόν σε μια και μόνο παραγγελία για τον κάθε πελάτη.

Αποστολή

Στην τρίτη καρτέλα που ονομάζεται Αποστολή μπορούμε να ρυθμίσουμε το βάρος του προϊόντος, τις διαστάσεις του και επίσης να το κατατάξουμε σε μια κατηγορία αποστολής.

Συνδεδεμένα Προϊόντα

Εδώ σε αυτή την καρτέλα μπορείτε να κάνετε δυο ρυθμίσεις. Η πρώτη ρύθμιση αφορά την αύξηση πωλήσεων. Μπορείτε να εισάγετε άλλα προϊόντα σχετικά με το τρέχον που δημιουργείτε ή ακόμη προϊόντα που κάνουν πολλές πωλήσεις. Αυτά συνήθως εμφανίζονται κάτω από το προϊόν ως προτεινόμενα προϊόντα και είναι ένας καλός τρόπος να αυξήσετε τις πωλήσεις σας. Η επόμενη επιλογή αφορά τα προϊόντα παράλληλης πώλησης, για παράδειγμα αυτή την ρύθμιση πρέπει να την ενεργοποιήσετε όταν ένα προϊόν αποτελείται από πολλά μέρη.

 

Ιδιότητες

Ένας χρήστης μπορεί να εισάγει περισσότερα χαρακτηριστικά για ένα προϊόν με τις ιδιότητες.

 

Πως εισάγουμε νέες ιδιότητες;

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Εισάγουμε το όνομα της ιδιότητας π.χ χρώμα και στην τιμή βάζουμε με κενά την κάθε μια επιλογή που θα έχει ο χρήστης. (Να σημειώσω ότι στο απλό προϊόν οι ιδιότητες έχουν απλά ενημερωτικό χαρακτήρα. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά στο μεταβλητό προϊόν όλη την χρήση των ιδιοτήτων)

 

 

Για προχωρημένους

Εδώ στην επιλογή αυτή μπορούμε να ορίσουμε μια σημείωση για ένα προϊόν, να αλλάξουμε την σειρά με την οποία θα εμφανίζεται το προϊόν αυτό στο γενικό λιστάρισμα των προϊόντων και μπορούμε να επιλέξουμε αν θέλουμε τις αξιολογήσεις ενεργές ή ανενεργές για το τρέχον προϊόν.

 

source: here

Λεπτομέρειες άρθρου

ID Αρθρου:
2
Αξιολόγηση :